Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ : ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ


Ύδρα, 20/11/2012

ΚΑΛΛΙΟ  ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.
ΤΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ  ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΑ  ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.


Φίλες και φίλοι, αν όλες οι προτάσεις  μας γίνονταν αποδεκτές, όπως έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρότασή μας για το Κοινωνικό-Δημοτικό Παντοπωλείο, η Ύδρα θα είχε διαφορετικό, ειρηνικό και δημιουργικό πρόσωπο παρά την δραματική οικονομική κρίση.


Η ιδέα μας και πρότασή μας. εμπλουτισμένη και από γνώμες άλλων συναδέλφων του ΔΣ, θα προσφέρει αυτή τη δύσκολη εποχή, στα πλαίσια του δυνατού, ανακούφιση στους δημότες μας, θα δημιουργήσει τουλάχιστον δύο θέσεις εργασίες και θα ζωντανέψει την δημοτική αγορά.
Εδώ και  δύο χρόνια με ανακοινώσεις στον τύπο, με ανακοινώσεις της Παράταξης προς τον Υδραϊκό λαό, αλλά και προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε προτείνει αυτή τη λύση. Ας πούμε ότι είναι μια καλή αρχή!
Εμείς, ως Δημοτική Παράταξη, διευρύναμε κατά πολύ τη θέση, στην οποία μας έβαλε ο Υδραϊκός λαός στις περασμένες εκλογές και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, διότι ούτε επαγγελματίες πολιτικοί είμαστε, ούτε επιδιώκουμε θέσεις για την κοινωνική μας ανέλιξη. Και εκτός Δήμου καλά τα είχαμε καταφέρει στη ζωή μας και ως Παράταξη και ως Σύλλογος Οικολόγων Ύδρας.
1)Ήδη εδώ και 15 μέρες, δύο καθηγητές του Λυκείου και του Γυμνασίου, παιδιά του ελληνικού λαού, μένουν δωρεάν στους ξενώνες του σπιτιού της οικογένειας Τσακίρη, όπως εγγράφως είχαμε δεσμευθεί απέναντί σας.
2)Εκτός των 800 Ευρώ, που ο Τάκης Διαμαντής και  ο Μανόλης Τσακίρης  προσέφεραν στα σχολεία της Ύδρας, αποποιούμενοι την προβλεπόμενη αμοιβή από τον Καλλικράτη ως μέλη του Δ.Σ. του  Λιμενικού Ταμείου, ο Μ. Τσακίρης θα προσφέρει ολόκληρη την αμοιβή 2 ετών που επίσης προβλέπεται από τον Καλλικράτη  για τις παραστάσεις των συμβούλων στα Δημοτικά Συμβούλια, και πάλι στα σχολεία. Και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
3)Το επόμενο μεθοδικό βήμα θα είναι η θαλάσσια δημοτική συγκοινωνία Ύδρα-Μετόχι και αργότερα, Θεού επιτρέποντος και λαού επιμένοντος, με πούλμαν δύο φορές την εβδομάδα από Μετόχι στον Πειραιά, ανεξαρτήτως της επαναφοράς των παλαιών δρομολογίων για τα οποία επίσης όλοι μαζί παλεύουμε.
Όταν υπάρχει ψυχή, σθένος, πείσμα και ικανότητες όλα μπορούν να γίνουν. Δεν θα στερήσουν  την Ύδρα από το πεπρωμένο της.
4)Το δημοτικό πάρκινγκ στο Μετόχι επίσης είναι μια ρεαλιστική βιώσιμη προοπτική.
5) Εδώ και 15 χρόνια παλεύουμε να αποκτήσει η ‘Υδρα σχέδιο πόλης και να επεκταθεί στα ιστορικά και κοινωνικά της όρια. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Για την Δημοτική Παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ
Ο επικεφαλής &  Γραμματέας του  Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας
Μανόλης Τσακίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου