Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιδήμαρχου Γ. Παστού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα,  1 Οκτωβρίου 2012

Μετά την  επίσκεψη  του Δημάρχου  Ύδρας κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη,  και της αντιπροσωπίας που  τον συνόδευσε στις 24 Οκτωβρίου  στο  Υπουργείο  Ναυτιλίας  και Αιγαίου, εξ αφορμής του  μεγάλου θέματος που είχε προκύψει με την επικοινωνία του νησιού μας με το Μετόχι, θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Αθανάσιο Μπούσιο  και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Μουντζούρη.

Θέλω  επίσης να απευθύνω θερμές  ευχαριστίες, σε όλα τα παριστάμενα  μέλη του Διοικητικού Οργάνου του Συμβούλιου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Μπούσιο, που άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις που τους ανέπτυξα κατά την πολύωρη συνεδρίαση του συμβούλιου, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Άγγελο Κοτρώνη, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών,  Αιγίνης, Τροιζηνίας  και Ερμιονίδος.

Κατά την διάρκεια  του συμβούλιου μου δόθηκε η δυνατότητα να τονίσω την αναγκαιότητα της σύνδεσης  μας με το Mετόχι  για λόγους υγείας, οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας, αλλά και για την εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως μεταφορών, όπως την μεταφορά εμπορευμάτων αλλά και την μεταφορά  των οικοδομικών υλικών. Αναγκαιότητα η οποία ήδη έχει σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ανάπτυξης για την Ύδρα. Η περίπτωση δε της κατάργησης του διαύλου αυτού θα επέφερε μεγάλο πλήγμα  και για τον τουρισμό, αφού τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες μέσω του Μετοχιού ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

Κλείνοντας επεσήμανα στο Συμβούλιο τα  παρακάτω: «Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά Μέλη, σας παρακαλώ να  δείτε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόβλημα αυτό. Πιστεύω και εύχομαι ότι η απόφαση σας θα είναι θετική, σε κάθε άλλη περίπτωση, όποια απόφαση που θα διέκοπτε την επικοινωνία με το Μετόχι,  θα είναι καταστροφική με ανυπολόγιστες συνέπειες  για το νησί μας. Η Ύδρα δυστυχώς δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.»

Η  απόφαση που εξέδωσε μετά από  πολύωρη συνεδρίαση το Σ.Α.Σ  ήταν ομόφωνα θετική για το νησί μας , και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό

 Ιωάννης Κ. Παστός

Αντιδήμαρχος  Ύδρας

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 18040 - Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52 210 - 22980 53 003 - Fax 22980 53 482

www.ydra.gov.gr email: dimosydr@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου