Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: «Σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας: Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα» Σπέτσες, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, 10.30 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σελίδες της  Ελληνικής Ιστορίας: Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα»
Σπέτσες, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, 10.30 π.μ.

Οι μαθητές της ΣΤ’  τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ συμμετέχουν στις εορταστικές  εκδηλώσεις του Δήμου Σπετσών  για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, παρουσιάζοντας, την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, στις 10.30 π.μ., στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου των Σπετσών, θεατρική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο της «Μεγάλης Κυράς» της ελληνικής επανάστασης, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. To θεατρικό θα παρουσιαστεί μετά την ομιλία της ιστορικού και προισταμένης των ΓΑΚ Υδρας Κωνσταντίνας Αδαμοπούλου. Τα παιδιά θα γνωρίσουν στη συνέχεια ιστορικά μέρη του νησιού.

Η ιδέα για τη συγγραφή και την  παρουσίαση ενός θεατρικού έργου  που θα έδινε ζωή στα πρόσωπα εκείνης της εποχής διαμορφώθηκε μέσα από συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας» από τα ίδια τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Οι μαθητές μας, αντλώντας πληροφορίες  από τις ιστορικές πηγές, μελέτησαν την ιστορία της ελληνικής επανάστασης, συγκρότησαν ομάδες εργασίας και έγραψαν αφηγηματικά κείμενα και θεατρικούς διαλόγους, αποκτώντας μια σειρά από δεξιότητες και στρατηγικές μεταφοράς της μάθησης. Το Πρόγραμμα στοχεύει:

  • στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και την ανάπτυξη της ικανότητας για παρατήρηση, έρευνα,
επεξήγηση και  ελεύθερη έκφραση (εικαστική, λογοτεχνική, μουσική, θεατρική κ.ά.)
  • στην ικανότητα μεταφοράς και αξιοποίησης γνώσεων και εμπειριών
  • στην ενεργοποίηση και ανάδειξη όλων των εν δυνάμει στοιχείων και χαρισμάτων κάθε παιδιού

Θεωρώντας πως η ανάπτυξη του  Προγράμματος «Σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας» αξιοποιεί και προβάλλει ένα δημιουργικό μοντέλο μάθησης, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να προσεγγίσουν και να κατακτήσουν τη γνώση βιωματικά, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον ιστορικό χαρακτήρα και ενισχύοντας την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούμε για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης των μαθητών μας. 

Πληροφορίες
Γεώργιος Τσιρίγκας
Τηλ. 210 9656200-10
6948 177040

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου