Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΥΔΡΑΣ


Ύδρα, Οκτώβρης 2012

ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΟΚΤΑΕΤΙΑΣ
Να μετατεθεί, ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα, ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.Ερωτηματικά προκύπτουν για την οικονομική σύμβουλο του δημάρχου, που επί δύο χρόνια δεν είχε ανακαλύψει την υπεξαίρεση.
Να επιστραφούν άμεσα ως το τελευταίο Ευρώ τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από το 2008 έως το 2012 για την συγκεκριμένη περίπτωση και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις χωρίς επιλεκτικές ανθρωποφαγίες .Οι δημότες Ύδρας θα αποδώσουν στην ώρα τους και αναλογικά τις πολιτικές ευθύνες όπου θα υπάρξουν.
Ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου-όχι του δήμου για μας-πρώην συνεργάτης στο γραφείο του κ. Μαντούβαλου, θα θέλαμε να είχε επιδείξει τον ίδιο ζήλο και στην υπόθεση της παράνομης εποχιακής διπλομισθίας του Π. Μαρκαντώνη μετά από την καταγγελία του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μανόλη Τσακίρη, όπως επέδειξε στην υπό διερεύνηση υπόθεση της υπεξαίρεσης. Έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί λόγω της άστοχης γνωμάτευσής του ότι, ο Π.Μ. σωστά έπαιρνε τα χρήματα ως πρόεδρος του ΔΣ και ότι έπρεπε να εξακολουθεί να τα παίρνει έως σήμερα.
Ενώ ήξεραν το θέμα της υπεξαίρεσης εδώ και τέσσερις μήνες οι κρατούντες, το πέταξαν για αντιπερισπασμό τέσσερις μέρες μετά από το φιάσκο της παράταξης Κοτρώνη στην συνεδρίαση του ΔΣ της 25/9/2012, όπου αναδείχθηκαν και δημοσίως τα εσωτερικά της προβλήματα και κυρίως η ανικανότητα του υπό προθεσμία «προέδρου» του ΔΣ να διευθύνει αντικειμενικά τις συζητήσεις.
Για την υπεράσπιση των θεσμών κυρίως, αποχώρησαν από την συνεδρίαση εννέα(9) σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.Έξι σύμβουλοι κατέθεσαν προσφυγή στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ακύρωση όλων των αποφάσεων που πάρθηκαν μετά από την αποχώρηση των εννέα συμβούλων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 16852/6-4-2011, ΦΕΚ 661/Β/20-4-2011, άρθρο 7, παρ.8.
57 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για κατασκευή πιστοποιητικών και λοιπούς λόγους, όπως ισχυρίζονται, για δυσλεκτικά παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, η Ύδρα βγήκε και πάλι στο επίκεντρο με αρνητική δημοσιότητα. Η δυσλεξία είναι μια ιδιατερότητα, δεν είναι πάθηση. Εμείς είμαστε περήφανοι για τα σχολεία μας στην Ύδρα, που είναι τα καλύτερα στην περιφέρειά μας. Από την στιγμή όμως που η υπόθεση θα πάει στα χέρια των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου Παιδείας και των ανακριτικών αρχών, δεν μπορούμε ούτε να κατασκευάσουμε ενόχους, ούτε να αθωώσουμε τυχόν ενόχους , π.χ. ειδικούς γιατρούς και άλλους. Απλώς θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά που αδικήθηκαν και στα παιδιά που έχουν διαπιστωμένη δυσλεξία.
Παρακαλούμε όσους έχουν εμπορικές σχέσεις με Περσία, Αφγανιστάν, Ινδία, κ.λπ. να προσφέρουν ένα χαλί 35 τετρ. μ. με παχύ πέλος, για την επένδυση του νέου γραφείου του κ. Μαρκαντώνη. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήτανε. Το ΔΛΤ Ύδρας θα πληρώνει στο δήμο 500 Ευρώ το μήνα συν τα κοινόχρηστα για ένα γραφείο 32 τετρ. μ. Όταν πήραμε αυτή την ομόφωνη απόφαση στο ΔΛΤΥ, δεν γνωρίζαμε ότι θα διατίθετο τέτοιο βασιλικό γραφείο στον συνάδελφο σοσιαλιστή Μαρκαντώνη.
Ες αύριον τα σπουδαία. Παρακαλούμε προσδεθείτε.

Δημοτική Παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου