Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πνευματική Εστία Νίκαιας: Εκδόσεις Καστανιώτη, 45 Χρόνια Παρουσίας στα Γράμματα

πηγή: .halkidona.gr
Η Πνευματική Εστία Νίκαιας προσκαλεί όλους τους φίλους της σε μια βραδιά αφιερωμένη στιςΕκδόσεις Καστανιώτη με θέμα “45 Χρόνια Παρουσίας στα Ελληνικά Γράμματα” την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.
Αναμνήσεις και βιώματα θα μοιραστούν με το κοινό οι φίλοι και συγγραφείς των Εκδόσεων Κα- στανιώτηΚώστας ΓεωργουσόπουλοςΑλκη ΖέηΘανάσης Θ. Νιάρχος και Ευγενία Φακίνου, ενώ αποσπάσματα από τις πρώτες εκδόσεις θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Κουρής.
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη εμφανίστηκαν στο εκδοτικό προσκήνιο το 1968. Από ένα παράξενο παιχνίδι του πεπρωμένου, τα δύο πρώτα βιβλία που εκδόθηκαν ήταν το “Βάσεις - Έννοιες της Κυβερνητικής” του Λουί Kουφινιάλ και το “O Ηλεκτρονικός Υπολογιστής και ο ανθρώπινος εγκέφαλος” του Φον Nόυμαν.
Από τα πρώτα βήματα του οίκου υποστήριξαν πως η ευθύνη για την έκδοση ενός βιβλίου σημαίνει ταυτόχρονα ευθύνη απέναντι στο δημιουργό αλλά και ευθύνη απέναντι στους ανα- γνώστες. Πίστεψαν στις αστείρευτες δυνάμεις μιας κοινωνίας των αναγνωστών, όπου οι πολίτες είναι άτομα που εξασκούν καθημερινά το ειδικό ατομικό τους κριτήριο, συμπεριφέρονται απρόβλεπτα και ανατρεπτικά, ανακαλύπτουν, προβλέπουν, σχεδιάζουν, καλλιεργούν το όραμά τους και διαφοροποιούνται ανάλογα με τα ερεθίσματα και την κριτική τους τοποθέτηση. Στην κοινωνία των αναγνωστών οι πολίτες βρίσκουν το δρόμο για να επικοινωνήσουν με ποιότητα, ανθίστανται στις εκπτώσεις και αμύνονται στην πολιτιστική ισοπέδωση που ορίζουν οι οικονο- μικές εξελίξεις.
Μέσα σε 40 χρόνια δημιουργικής δουλειάς έχουν εκδώσει πάνω από 5.000 βιβλία. Στις σελίδες των καταλόγων του φιλοξενείται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική, παιδαγωγική και γενικότερα επιστημονική παραγωγή, αλλά και η παγκόσμια κλασική και σύγ- χρονη παραγωγή.
Σήμερα, οι Εκδόσεις Καστανιώτη, αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας με διεθνή προσανατολισμό.

Δημαρχείο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 4278100

300μ. μακριά από το Δημαρχείο, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, κάνει τέρμα το τρόλεϊ 21 που ξεκι- νάει απ’ την Ομόνοια
Πρόσβαση με Λεωφορεία: 809810830846847 και 909
Από Αθήνα: Ευθεία στην Οδό Πέτρου Ράλλη / Ανακρέοντος / Λαοδικείας [ είναι ο ίδιος δρόμος που αλλάζει την ονομασία του στο σημείο που μονοδρομείται ]. Στη Λαοδικείας, στο ύψος της Οδού Γέμελου, στρίβουμε αριστερά [υπάρχει σήμανση ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ]. Στο ύψος της Εφέ- σου αριστερά και αμέσως μετά δεξιά όπου συναντούμε την Π. Τσαλδάρη. Στο νούμερο 10 βρί- σκεται το δημαρχείο.

Δείτε το Δημαρχείο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη σε μεγάλο χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου